Nieuws over Applause 4kids

divider

Musical 2020: Onvoltooid verleden tijd!

In november 2019 gaan we heel hard repeteren voor de geestige musical 'Onvoltooid verleden tijd!'

Voor het instuderen van deze musical hebben we iets minder tijd dan normaal en dat maakt het allemaal nóg spannender.

Kom kijken in het voorjaar van 2020 naar het resultaat van al onze inspannngen. Houd onze website in de gaten voor waar en wanneer!!

VANWEGE DE CORONAMAATREGELEN IS DEZE CURSUS STOPGEZET EN ZIJN DE VOORSTELLINGEN AFGELAST

divider

Sing-A-Long Applause 4kids

SingalongHeb je ooit meegedaan met de fantastisch leuke kindermusicals van Applause 4kids en zou je best nog één keer uit volle borst willen meezingen? Wist je dat al die mooie liedjes speciaal voor onze musicals zijn geschreven? Zonde toch om ze nooit meer te laten klinken. Daarom roepen we alle Applause4kids jongens en meiden op mee te doen met onze Sing-A-long!

Op zaterdag 16 november 2019 ben je van harte welkom in theater De Cameleon. Aanvang 15:00u - Entree € 5,00 p.p.

Aanmelden doe je hier


divider

Doe mee met de nieuwe musical "Zinnenrijk"!

Applause 4kids is weer op zoek naar pittige jongens en meiden van 8 tot 13 jaar die heel graag willen zingen, toneelspelen en dansen in een èchte musical.

In het najaar van 2018 starten we met de repetities van “Zinnenrijk”. Ga mee op reis naar een land vol aardgeesten, sprookjesbomen, betoverde bloemen en feestvierende Zinners.

Meedoen betekent ook dat je een paar keer gaat optreden in èchte theaters!

Kom na de zomervakantie kennismaken met ons! We doen samen zang- en speloefeningen en je krijgt alles te horen over de nieuwe musical.

Gratis introductieles op woensdag 19 september 2018

Locatie: Theater De Cameleon,
              3e Kostverlorenkade 35, Amsterdam
Aanvang: 16:00 uur

Aanmelden kan hier.

Deel dit bericht met je al vriendjes, vriendinnetjes neefjes, nichtjes en klasgenootjes.

divider

Kom kijken naar het sprookje van "De Keizer"

In het keizerrijk Bananië is niets wat het lijkt. Keizer Vanitius XI is de geliefde en onomstreden leider van zijn welvarende land en geniet oneindige bewondering en liefde van zijn volk. Daar geloofd hij heilig in. Maar in werkelijkheid is het zijn kwaadaardige zus Omnipotentia die aan de touwtjes trekt. Zij voert een waar schrikbewind over de hongerlijdende bevolking en plukt ze daarbij ook nog helemaal kaal.

Door het verspreiden van nepnieuws, het opvoeren van een denkbeeldige vijand en constant te dreigen met strafkamp ‘De Pisang’, weet Omnipotentia iedereen te hersenspoelen en in haar alternatieve waarheid te laten geloven. Maar wanneer zij, in al haar eigen ijdelheid, de keizer in kleren ‘die alleen gezien kunnen worden door de mensen die ècht van de keizer houden’ over het jaarlijkse Bananenfestival laat paraderen, lijkt ze haar hand te overspelen. Eén meisje roept dat de keizer in werkelijkheid in zijn onderbroek staat. Einde van het sprookje? Zoals gezegd, in Bananië is niets wat het lijkt………

Op woensdag 04 april is de try-out, en op 07, 08 en 14 april zijn de voorstellingen..

Locaties: Theater De Cameleon, 3e Kostverlorenkade 35 en het Amsterdams Lyceum, Valeriusplein 15, in Amsterdam

Deel dit bericht met je opa, oma, tantes en ooms en al je vriendjes, vriendinnetjes neefjes, nichtjes en klasgenootjes.

divider

Doe ook mee met de nieuwe musical "De Keizer"

Applause 4kids is weer op zoek naar pittige jongens en meiden van 8 tot 13 jaar die heel graag willen zingen, toneelspelen en dansen in een èchte musical.

In het najaar van 2017 starten we met de repetities van “De Keizer”, een komisch verhaal over ijdelheid en karakter. Meedoen betekent dat je een paar keer gaat optreden in èchte theaters!

Op woensdag 20 september 2017 kun je kennis komen maken met ons en krijg je gelijk alles te horen over de nieuwe musical.

Locatie: Theater De Cameleon, 3e Kostverlorenkade 35 Amsterdam Aanvang: 16:00 uur

Aanmelden kan hier.

Deel dit bericht met je al vriendjes, vriendinnetjes neefjes, nichtjes en klasgenootjes.

divider

Jongerengroep speelt Shakespeare's De Storm

De StormDe jongerengroep van Applause 4kids speelt een eigentijdse versie van William Shakespeare’s toneelstuk De Storm.
Op een onbewoond eiland maken heks Sycorax en haar zoon Kalibaan het leven van de eilandgeest Ariël zuur. De heks sterft op het moment dat Ariël in een kerstboom is veranderd. Voor altijd, lijkt het.... Maar dan verschijnen de Hertog van Milaan Prospero en zijn dochtertje Miranda op het eiland. Ariel wordt onttoverd, Kalibaan wordt getemd en Miranda wordt een puber.

Twaalf jaar later komt er een schip langs. Plots steekt er een mysterieuze storm op die het schip -met daarop oude bekenden van Prospero- op het eiland smijt.... Vervolgens ontwikkelt zich een verhaal over macht, wraak, jaloezie, vergeving en liefde.....

Reserveren kan hier.

Deel dit bericht met je familie, vrienden en klasgenootjes.

divider
divider

Kennismaken / open dag musicalgroep Applause 4 kids

Heb jij ook zo genoten van de musical het Enigma van de Sfinx.. Zat je te springen op je stoel om mee te mogen doen??? Dan ligt hier je kans..... Applause 4kids start in het najaar van 2016 weer met de repetities voor de nieuwste musical. Er is nog plaats voor enthousiaste jongens en meisjes van 8 - 13 jaar die graag zingen, dansen en toneelspelen.

Wil jij ook als een echte ster schitteren in het theater, kom dan op woensdag 21 september om 16:00 uur naar Theater de Cameleon en maak kennis met het productieteam van Applause 4kids. Je krijgt alles te horen over die nieuwe musical, zingt samen een paar liedjes en kunt je daar direct aanmelden.

Tot ziens!

Het adres is: 3e Kostverlorenkade 35, Amsterdam


divider

Kom kijken naar de mysterieuze musical Enigma

Het is een spannende tijd voor de kids van de musicalgroep. Nog een paar weken repeteren en dan eindelijk een nieuwe musical op de planken. Wehebben er ontzettend veel zin in! Kom je ook kijken?

reserveer Enigma

Het verhaal

In deze mysterieuze musical maken we kennis met Gaia en haar vrienden. Zij gaan naar basisschool de Sfinx, een school waar alle leerlingen arm zijn.
De belastinginspecteur dreigt de school binnenkort te sluiten tenzij er
onmiddelijk een grote berg geld wordt betaald.
De ‘coole’ kids van de Florijnschool hebben juist geld teveel. En daar lopen ze echt wel mee te koop! Ze gooien het graag over de balk maar delen het met niemand.

Als Gaia voor haar verjaardag een mobiele telefoon krijgt wordt ze tot haar schrik opgebeld door een raadselachtige sfinx. Hij belooft haar een grote berg geld waarmee ze haar school kan redden. Maar die moet ze dan wel zelf komen halen. Samen met haar vrienden gaat Gaia op zoek naar de sfinx. Onderweg komen ze op vreemde plaatsen en ontmoeten ze wonderlijke figuren. Maar van de sfinx geen spoor........ bestaat die eigenlijk wel echt?


divider

Cursussen voor seizoen 2015-2016

In september 2015 starten de nieuwe cursussen bij Applause 4kids. Er is voor elk wat wils voor jongens en meisjes van 6 tot 15 jaar.Beginnerscursus voor die kids zonder theater- en podiumervaring;Musical in het theater voor kids van 8 - 13 jaar en Jongerentheater voor boys en girls (13-15 jaar) die een eigen theaterstuk willen maken.


divider

Musical Enigma, het geheim van de sfinx

Heb jij ook zo genoten van de musical DJ & Pianissima. Zat je te springen op je stoel om mee te mogen doen??? Dan ligt hier je kans.Applause 4kids start in september 2015 met de repetities voor de nieuwe musical Enigma: een raadselachtig verhaal over hoe te overleven in de digitale tijd. Kunnen we nog zonder een eigen mobieltje of was vroeger alles beter? En waarom doet die sfinx toch zo geheimzinnig?

Voor deze musical zijn we op zoek naar jongens en meisjes van 8 - 13 jaar die graag zingen, dansen en toneelspelen.

Wil jij ook als een echte ster schitteren in het theater, kom dan op woensdag 16 september 2015 om 16:00 uur naar Theater de Cameleon en maak kennis met het productieteam van Applause 4kids. Je krijgt alles te horen over die nieuwe musical, zingt samen een paar liedjes en kunt je daar direct aanmelden.

Tot ziens!

Het adres is: 3e Kostverlorenkade 35, Amsterdam

 

divider

Kindermusical DJ & Piannisima in de maak

Op 24 september 2014 zijn we gestart met de repetities van de swingende kindermusical DJ & Pianissima. Het verhaal gaat over strijd tussen de stedelingen en de dorpelingen die vinden dat alleen hun eigen muziek de hoogste vorm van muziekmaken is.

Er wordt door iedereen heel hard gewerkt om deze spetterende musical in maart en april 2015 uit te voeren in èchte theaters. Houd deze website in de gaten voor de speeldata.

divider

Start nieuwe seizoen 2014 - 2015

In september 2014 starten de nieuwe cursussen bij Applause 4kids. Er is voor elk wat wils voor jongens en meisjes van 6 tot 15 jaar. Beginnerscursus voor die kids zonder theater- en podiumervaring; Musical in het theater voor kids van 8 - 13 jaar en Jongerentheater voor boys en girls (13-15 jaar) die een eigen theaterstuk willen maken.

 

divider

Start nieuwe musicalgroep en beginnerscursussen 2014

Heb je ook zo genoten van de spannende musical Onvoltooid verleden tijd? Zat je te springen op je stoel om mee te kunnen zingen en dansen? In het najaar starten we met een nieuwe musical en een nieuwe beginnersgroep. Houd deze website in de gaten voor informatie en nieuws!


divider

Musical Onvoltooid verleden tijd! is voltooid

Helaas zit het er weer op voor de musicalkids. De geestige musical is zeer succesvol uitgevoerd in verschillende theaters in Amsterdam en Diemen. De stemmen klonken krachtig, het decor, de kostuums en grime waren prachtig. Dank aan alle ouders die zich hebben ingespannen om deze productie soepel en vlot te laten verlopen. Bekijk de foto's op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/Applause4Kids

divider

Reprise Onvoltooid verleden tijd!

Vanwege het enorme succes komt de voorstelling van Onvoltooid verleden tijd nog één keer op de planken. Het is de is de laatste kans om deze geestige musical te gaan zien Kom je ook kijken?

Datum: zaterdag 12 april 2014
Aanvang: 14:30 uur
Locatie: Amsterdams Lyceum (Valeriusplein 15)
Entree: € 7,50 / € 5,-

divider

Kom kijken naar de geestige musical Onvoltooid verleden tijd.

Het is bijna zover! Nog een paar weken repeteren, de laatste kostuums worden pasklaar gemaakt en de decorstukken krijgen een verse lik verf. En dan gaan ze ervoor: de kids van de musicalgroep gaan de sterren van de hemel spelen. En ze hebben er ontzettend veel zin in! Kom je ook kijken?

Het verhaal

Aan de rand van het dorp staat een groot kasteel. Het staat al jaren leeg.
Niemand weet van wie het is, maar iedereen denkt dat het er spookt.
Luka daagt Lisa uit voor een weddenschap. Ze wedt dat Lisa het
spookkasteel niet in durft te gaan. Maar dat is nou juist iets wat Lisa heel graag wil! Het zou zomaar de perfecte woonruimte kunnen zijn voor haar oom Zebedeüs. Luka en Lisa spreken om middernacht af bij het kasteel. Lisa’s vriendinnen gaan ook mee. Want wat kan er daarbinnnen nou helemaal zijn behalve stof en spinnenwebben??? Nou...eh....uhm!

Duizenden jaren geleden woonden de hertog en zijn dochters in het kasteel. Zij leefden een prachtig leven totdat een boze tovenaar hun pad kruiste. En nu? Nu zitten ze opgesloten. In het kasteel. Voor altijd!
Na een geestige kennismaking besluit Lisa om de hertog en zijn dochters te helpen. Zij belt daarvoor haar oom Zebedeüs uit bed en vraagt hem naar het kasteel te komen. Want als er iemand kan zorgen dat deze betovering wordt verbroken dan is hij het wel.... toch?


divider

Preview nieuwe musical Onvoltooid verleden tijd.

Op 11 december gaven de Applause 4kids kids een kleine preview van de musical Onvoltooid verleden tijd. Dit deden zij alleen voor hun ouders en familie. Die boffen maar, want zij weten nu al hoe leuk en spannend de nieuwe musical is die in het voorjaar 2014 in verschillende theaters wordt uitgevoerd. Iedereen heeft keihard z'n best gedaan en kent zijn tekst al bijna helemaal uit het hoofd!

Ben je nieuwsgierig? Bekijk dan de foto's op onze Facebook pagina: https://www.facebook.com/Applause4Kids


divider

Open dag Musical in het Theater op 11 september 2013

Heb jij ook zo genoten van de musical El Dorado. Zat je te springen op je stoel om mee te mogen doen??? Dan ligt hier je kans..... Applause 4kids start op 18 september met de repetities voor de nieuwe musical en is op zoek naar jongens en meisjes van 8 - 13 jaar die graag zingen, dansen en toneelspelen.

Wil jij ook als een echte ster schitteren in het theater, kom dan op woensdag 11 september om 16:00 uur naar Theater de Cameleon en maak kennis met het productieteam van Applause 4kids. Je krijgt alles te horen over die nieuwe musical, zingt samen een paar liedjes en kunt je daar direct aanmelden.

Tot ziens!

Het adres is: 3e Kostverlorenkade 35, Amsterdam


divider

Kom kijken naar de spannende musical El Dorado.

Het is bijna zover! Nog een paar weken repeteren, de laatste kostuums worden pasklaar gemaakt en de decorstukken krijgen een verse lik verf. En dan gaan ze ervoor: de twaalf kids van de musicalgroep gaan de sterren van de hemel spelen. En ze hebben bijna allemaal een driedubbele rol. Dat is echt niet makkelijk. Maar daaar doen deze kids niet moeilijk over. kom het met je eigen ogen bekijken op 6, 7 of 13 april.

ElDoradoOp een dag krijgt Catalina van tante Irritanta een brief. En dat is niet zomaar een brief. Deze is lang geleden door haar moeder aan haar geschreven. Bij de brief zit ook een geheimzinnige kaart van de plek waar haar vader lang geleden naar op zoek ging: de stad van goud, El Dorado! Tante Irritanta en haar verloofde Baron Léon pikken deze kaart onmiddellijk in en gaan er als een haas mee vandoor. Miguel besluit dan om op eigen houtje op zoek te gaan naar El Dorado en natuurlijk wil Catalina met haar broer mee. Maar Miguel vindt zo’n gevaarlijke reis helemaal niks voor meisjes. Dit schiet Catalina in het verkeerde keelgat! Vastbesloten om El Dorado zelf te vinden, sleurt ze haar zusjes mee in een spannend avontuur. Zal het ze lukken om de gouden stad te vinden? Of zijn die gemene tante Irritanta en Baron Léon hen voor? Als ze maar niet in handen van Kapitein Paarsbaard vallen! Wie is die mysterieuze kapitein eigenlijk?!? Een avontuur om niet te missen, gebaseerd op een waargebeurd verhaal! ...Of toch niet...?

Deze spannende musical wordt uitgevoerd op zaterdag 6 en zondag 7 april in theater De Cameleom, 3e Kostverlorenkade 35, Amsterdam en op zaterdag 13 april in theater De Omval, Ouddiemerlaan 104, in Diemen.


divider

Repetities kindermusical El Dorado. Er is nog plek!

Applause 4kids is begonnen met de repetities voor de nieuwe musical El Dorado. Iedere woensdagmiddag werken we hard aan zang, dans en spel. Er zijn nog enkele plekken vrij voor jongens en meisjes van 8-13 jaar. We repeteren elke woensdag en soms ook in het weekend en gaan in het voorjaar van 2013 een paar keer in echte theaters optreden.

In deze musical zijn er rollen voor een irritante tante, een sjieke baron, een stoere broer en een slimme zus, hun bange zusjes, woeste piraten, een oude non, een koningin en andere bijzondere karakters. Nieuwsgierig??? Kom kijken en neem je vriendjes en vriendinnen mee! Stuur wel even een e-mail zodat we weten wanneer je erbij wilt zijn.

Tijdstip repetitie: 16.00 - 17:30 uur
Lokatie: Theater De Cameleon,
3e Kostverlorenkade 35, Amsterdam


divider

Kom kennismaken op 7 november 2012

Kom kennismaken met Applause 4kids. Op woensdag 7 november kun je meedoen met een repetitie voor de nieuwe musical Eldorado en bekijken of je mee wilt doen. We repeteren elke woensdag en soms ook in het weekend en zullen in het voorjaar van 2013 een paar keer in echte theaters optreden.

In deze musical zijn er rollen voor een irritante tante, een sjieke baron, een stoere broer en een slimme zus, hun bange zusjes, woeste piraten, een oude non, een koningin en andere bijzondere karakters. Nieuwsgierig??? Kom kijken en neem al je vriendjes en vriendinnen mee!

Tijdstip: 16.00 uur
Lokatie: Theater De Cameleon,
3e Kostverlorenkade 35, Amsterdam


divider

Zinnenrijk, een zinsbegoochelende musical

Wekenlang reperteren en dan eindelijk de uitvoering van de spannende musical Zinnenrijk. Van 11 maart tot 22 april 2012 spelen de kinderen van Applause 4kids in vier verschillende theaters de sterren van de hemel.

Zinnenrijk de musicalHet verhaal:
Bente woont samen met haar vader en moeder in een dorp als elk ander dorp. Ze houdt enorm van lezen en voorgelezen worden. En dat kan haar vader heel goed. Maar op een dag... leest Bente’s vader haar moeder naar een andere wereld... Bente is ontroostbaar.

Op een dag krijgen Bente en haar vader bezoek van een mysterieus meisje. Zij komt uit de wereld van Zinnenrijk. Bente besluit op zoek te gaan naar haar moeder. Maar waar is dat Zinnenrijk? En hoe kom je daar?
De schrijver M. Oppermans lijkt er meer van te weten..
Tijdens haar reis maakt Bente kennis met aardgeesten, sprookjesbomen, betoverende bloemen en feestvierende Zinners. Heel leuk natuurlijk, maar zal zij ook haar moeder vinden? En helpen om Zinnenrijk te bevrijden van de wrede heerser Furo? En wat voor gemene plannen smeedt M. Oppermans ondertussen?

Bekijk een paar foto's


divider

Open middag 14 september

Kom kennismaken met Applause 4kids. Op woensdag 14 september vertellen we wat er in het nieuwe seizoen allemaal gaat gebeuren. Bijvoorbeeld dat we weer een spannende mooie musical gaan maken. Nieuwsgierig??? Kom kijken en neem al je vriendjes en vriendinnen mee!

Tijdstip: 16.00 uur
Lokatie: Fijnhouttheater, Lootsstraat 37 Amsterdam


divider

Start nieuwe cursussen in september 2011

Op woensdag 21 september start Applause 4kids met nieuwe cursussen voor kids van 6 - 15 jaar. Houd je van zingen, dansen en toneelspelen of wil je een eigen theaterstuk creëren? Meld je dan aan voor een van de cursussen.

Lees verder >>


divider

Beginnerscursus januari 2011 in Fijnhouttheater

Vanaf 12 januari 2011 start de beginnerscursus musical voor kids. Tot april is er elke woensdagmiddag les van 15.00 tot 16.00 uur. Aan het einde van de cursus is er een presentatie. Lees alle informatie en meld je dan snel aan.


2019
Meedoen met Applause 4kids Sing-A-Long
Meer informatie

Musical Onvoltooid verleden tijd.
Meer informatie

PRIVACY-STATEMENT
Meer informatie